הובלת מכולות: איך זה מתבצע?

author-photoצוות האתר
date-photo07 אוקטובר 24
שתף מאמר:
מבנה יביל למגורים
mail-iconהצעת מחיר

כשהעולם התחיל להפוך לכפר גלובלי, באמצע המאה הקודמת, וסחורות רבות עברו ממדינה למדינה, נדרש פתרון יעיל לשינוע כל הפריטים בנוחות ובבטחה. איש עסקים אמריקאי בשם מלקום מקלין פיתח את הרעיון של מכולות והצליח להוזיל את העלות של ההובלה באופן דרמטי. היום נעות ברחבי העולם מיליוני מכולות, ובנוסף למדנו לנצל אותן גם למטרות אחרות: יש מכולות שמשמשות כמשרדים, למשל באתרי בנייה. יש כאלה שמשמשות כמחסן, יש מכולות עם מקלחות ושירותים והן משדרגות אתרי קמפינג, ויש גם מכולות שהפכו לפתרונות דיור. בהתאם יש בלא מעט מקרים צורך להוביל מכולה. באופן טבעי מדובר בפעולה מורכבת שמחייבת בקיאות, וכאן בעמוד תמצאו מידע מפורט בנושא.

 

העמסה אחראית וזהירה

לא משנה מהו השימוש המיועד במכולה, בכל מקרה מדובר בפריט גדול מאוד. כך למשל המידות האפשריות של מכולת מחסן הן 20 פיט (אורך 6.1 מ’) או 40 פיט (12.19 מ’). יש מכולות עוד יותר ארוכות ו/או רחבות, כשלמעשה ניתן לייצר מכולה בכל גודל כמעט, בהתאמה מלאה לצרכים הספציפיים של כל לקוח. בהתאם הובלת מכולות מחייבת קודם כל תכנון מדויק של ההעמסה והפריקה. עוד כדאי לזכור שבחלק מהמקרים המכולה אינה ריקה, ולכן ההעמסה שלה על גבי רכב ההובלות וגם הפריקה שלה באתר חייבת להתבצע בדרך שלא תגרום נזק לפריטים שבתוכה.

 

תכנון מוקפד של מסלול הנסיעה

מרכיב חשוב נוסף בתכנון הובלת מכולה – למגורים, למחסן, למשרד, לאתר נופש וכו’ – הוא בחירת מסלול הנסיעה הנכון. הסיבה היא גם כן המידות החריגות של המכולה שגורמות לכך שאי אפשר להוביל אותה בכל כביש. כלומר, בניגוד להובלה “רגילה”, למשל של תכולת דירה או משרד, כשמובילים מכולות יש עוד שיקולים מעבר למציאת המסלול המהיר ביותר. כמובן שגם אחרי שמתייחסים למגבלות כמו כבישים צרים או גשרים, כן תוקדש תשומת לב גם לבחירת מסלול שיקצר את משך ההובלה למינימום האפשרי. במידת האפשר תיקבע גם שעת הובלה שתמנע עמידה בפקקים וכתוצאה מכך עיכובים מיותרים.

 

התייחסות לתקנות

בתקנות התעבורה ישנו סעיף ייעודי לעבירת הובלה במכולה. זהו סעיף 85א, שקובע כי חל איסור להוביל ברכב מכולה, אלא אם מותקנים באותו רכב התקנים רלוונטיים. בהמשך הסעיף הזה בחוק מפורטים ההתקנים הנחוצים לצורך העברתה של מכולה ממקום אחד למקום אחר בארץ, וכמו כן יש דרישות ביחס למכולה עצמה. כך למשל אסור שהמכולה תבלוט מעבר לחלק האחורי של רכב ההובלות.

 

כמה עולה הובלה של מכולה?

טווח המחירים של הובלת מכולות הוא החל מכמה מאות שקלים, לרוב 500-700 ש”ח, ועד 2,000-2,500 ש”ח. הצעת המחיר שתקבלו עבור הובלה של מכולה מחושבת על סמך גודל המכולה שאותה מובילים והמאפיינים הספציפיים שלה. בפרט חשוב לברר האם היא ריקה או לא, ואם לא מה היא מכילה, כדי שהצעת המחיר תהיה מדויקת. עוד שיקולים בתמחור הם מיקום נקודת המוצא, היעד שאליו רוצים להעביר את המכולה ומועד ביצוע הפעולה.
ביטוח, אחריות ומקצועיות

 

לסיכום

כל הובלה חייבת להתבצע במקצועיות ובאחריות. בגלל המידות החריגות של המכולה, הובלה של פריט היא אתגר מקצועי ולכן האחריות צריכה להיות עוד יותר גדולה מהרגיל. דגש נוסף הוא ביטוח כדי שאם מסיבה כלשהי ייגרם נזק למכולה תוך כדי העברתה, וכדאי לזכור שאף פעם אי אפשר לדעת מה יקרה בכבישי הארץ ולכן גם מובילים אחראים ומנוסים לא יכולים למנוע נזקים ב-100%, לא תצטרכו לשלם על כך.
לעוד פרטים על שירותי הובלות פנו לחברת המובילים בישראל.